Un smog şi un miros de ars învăluia joi oraşul Moscova, din cauza unor incendii de pădure importante într-o regiune vecină a capitalei ruse, în plină caniculă, a constatat AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus însărcinat cu Situaţii de Urgenţă anunţă că 470 de pompieri şi 175 de vehicule - trei avioane şi elicoptere - au fost desfăşurate în vederea stingerii acestor incendii în regiunea Reazan, situată la aproximativ 250 de kilometri sud-est de Moscova.

Potrivit ONG-ului Greenpeace, prezent la faţa locului, aceste incendii au afectat o zonă de peste 3.300 de hectare.

Guvernatorul interimar al regiunii, Pavel Malkov, a anunţat miercuri seara că cel puţin 800 de hectare au fost devastate de flăcări.

El a anunţat joi că trei incendii erau în curs, pe o suprafaţă de 181 de hectare, în rezervaţia naturală Oka şi în Parcul Naţional Meşciorscki - vaste zone mlăştinoase.

”Există o mare probabilitate să ardă din cauza unei acţiuni umane. Iar căldura şi seceta persistente creează condiţii favorabile extinderii focului”, anunţa miercuri Greenpeace.

Acestor condiţii li se alătură rafale puternice de vânt.

ONG-ul precizează că aceste incendii de pădure şi de turbă afectează o zonă marcată în 2010 de incendii grave, ale căror fumuri au acoperit Moscova timp de mai multe zile, provocând îngrijorări sanitare puternice.

Rusia - extrem de afectată de consicenţele modificărilor climatice - a înregistrat în ultimii ani incendii de pădure grave, mai ales în Siberia şi în Extremul Orient, nişte zone uriaşe şi greu accesibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.