Ministerul rus al Apărării acuză joi Statele Unite de faptul că au finanţat un program de înarmare biologică în Ucraina şi susţine că a descoperit probe în acest sens în laboraoare ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obiecitvul acestor cercetări biologice fnanţate de către Pentagon în Ucraina era să creeze un mecansim de răspândire furtivă a unor patogeni ucigaşi”, denunţă joi, în briefingul său matinal privind Războiul din Ucraina, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

El susţine că Moscova a preluat ”documente predate de către angajaţi ai unor laborartoare ucrainene” în care se vorbeşte despre ”transferul unor materiale biologice umane prelevate în Ucraina către ţări străine, la cererea unor oficiali americani”.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Igor Konaşenkov citează, de asemenea, un ”proiect american” privind transmiterea unor agenţi patogeni de către păsări sălbatice migratoare din Ucraina în Rusia şi în alte ţări vecine”.

CORONAVIRUS, ANTRAX, PESTĂ PORCINĂ

Konaşenkov dă asigurării că Statele Unite preconizau ”să desfăşoare activităţi privind agenţi patogeni de la păsări, lilieci şi reptile în Ucraina, în 2022” şi privind ”posibilitatea răspândirii pestei porcine africane şi antraxului”.

”În laboratoarele înfiinţate şi finanţate în Ucraina, documente arată că s-au făcut experimente cu eşantiaone de coroanvirus de liliac”, mai acuză purtătorul de cuvânt rus.

Statele Unite şi Ucraina au dezminţit existenţa unor laboratoare menite să producă armament biologic în această fostă republică sovietică, teatrul unei ofensive ruse cu zeci de mii de militari ruşi, de la 24 februarie.

Rusia a acuzat Statele Unite, în 2018, de faptul că realiza în secret experimente biologice în laboratoare din Georgia, altă republică sovietică care, la fel ca Ucraina, vrea să adere la NATO şi UE.

Moscova îşi justifică de asemenea, invazia Ucrainei acuzând-o de faptul că are ambiţia să se doteze cu arma nucleară - o idee pe care a abandonat-o, cutoate acestea, în mod voluntar, în 1990.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.