Rusia acuză sâmbătă armata ucraineană de uciderea a 14 persoane şi rănirea altor 24 - ”pacienţi şi personal medical” - într-un atac vizând un spital din regiunea Lugansk, în estul separatist al Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţe armate ucrainene au atacat intenţionat sediul spitalului local, cu lansatoare de rachetă de tip HIMRS”, în localitatea Novoaidar, în regiunea Lugansk, acuză într-un comunicat armata rusă.

Acest atac s-a soldat cu ”14 morţi şi 24 de rănişi în rândul pacienţilor şi personalului medical”, acuză armata rusă.

Medici de la spital furnizau ”de mai multe luni asistenţă medicală atât populaţiei civile, cât şi militarilor”, potrivit acesteia.

”Un atac intenţionat asupra unei clădiri medicale civile cunoscute constituie fără îndoială o crimă de război gravă a regimului de la Kiev”, acuză în comunicat armata rusă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii OMS) a anunţat joi că a înregistrat, de la începutul războiului, 747 de atacuri vizând locuri de îngrijiri spitaliceşti, soldate cu 101 morţi şi 131 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.