Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte şapte au fost rănite în bombardamente, la Zaporijjea, în sud-estul Ucrainei, anunţă autorităţile locale, care acuză Rusia de aceste atacuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul Zaporijjea - aflat sub controlul Ucrainei - se află în regiunea cu acelaşi nume, a cărei anexare a fost revendicată de către Moscova - în pofida faptului că Rusia nu controlează în întregime oblastul ucrainean.

Oraşul se află la aproximativ 60 de kilometri nord-est de Centrala Nucleară Zaporijjea, pe care ruşii o ocupă militar de la începutul lui martie şi pe care Moscova şi Kievul se acuză reciproc că o bombardează de luni de zile.

Atacurile de joi din Zaporijjea au sfârtecat o întreagă parte a unui bloc de locuinţe, iar salvatori căutau în dărmâturi - cu mâna - eventuale victime, au constatat jurnalişti AFP.

Fum se ridica în continuare dintr-un morman impresionant de moloz, stropit cu apă de pompieri.

”O femeie a murit”, iar alta ”a fost salvată de medici”, a anunţat pe reţele de socializare guvernatorul regional Oleksandr Staruh.

El a anunţat anterior, într-un bilanţ anterior, că au fost ucise două persoane.

Şapte persoane au fost rănite, inclusiv un copil în cârstă de trei ani, a precizat el, subliniind că bilanţul se poate modifica în continuare.

Potrivit guvernatorului, şapte lovituri ale forţelor ruse au vizat ”imobile foarte înalte”.

El a evocat, apoi, un ”nou atac”, însă fără să facă precizări.

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise săptămâna trecută într-un atac asupra unei coloane de maşini ale unor civili, în apropiere de oraşul Zaporijjea, în apropierea unui punct de trecere între partea regiunii controlată de ucraineni şi cea ocupată de armata rusă.

Ruşii şi ucrainenii s-au acuzat reciproc de acest bombardament.

Preşedintele rus Vladimir Purtin a finalizat miercuri anexarea a patru teritorii ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjea -, însă Kremlinul nu a confirmat încă exact zonele geografice din aceste regiuni care au fost anexate.

Putin a semnat miercuri un decret prin care Rusia îşi însuşeşte îmn mod oficial Centrala Nucleară ucrainană Zaporijjea, în timp ce directorul Agenţiei Internaionale a Energiei Atomice (AIEA) Rafael Grossi îşi anunţa plecarea la Kiev pentru a discuta despre nevoia ”mai urgentă ca niciodată” a stabilirii ”unei zone de protecţie” în jurul acestei centrale nucleare.

Preşedinţia ucraineană a anunţat jo că, în ultimele 24 de ore, 14 persoane au fost ucise în atacuri în regiunea Doneţk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.