Armata ucraineană a bombardat joi oraşul ucrainean Doneţk, situat în estul Ucrainei, controlat de ruşi, într-unul dintre cele mai importante atacuri din ultimii ani, anunţă joi reprezentanţi ai ocupaţiei din această regiune anexată de Moscova la sfârşitul lui septembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această (joi) dimineaţa, exact la ora (locală) 7.00 (6.00, ora României), ei (ucrainenii) au supus centrul Doneţkului celui mai masiv atac din 2014”, anunţă într-o postare pe Telegram primarul desemnat de ruşi al oraşului ucrainean Aleksei Kulemzin.

”Patruzeci de rachete au fost trase împotriva civililor în oraşul nostru, cu lansatoare multiple de rachetă BM-21 (de tip) Grad”, acuză el.

Aleksei Kulemzin denunţă acest atac drept o ”crimă de război”.

Reuters scrie că nu a putut verifica imediat acuzaţiile lui Kulemzin şi că a contactat oficiali ucraineni de la care nu a obţinut nicio informaţie.

O persoană a fost ucisă, iar cel puţin alte cinci persoane- inclusiv un copil - au fost rănite în acest atac, a declarat televiziunii ruse de stat Kulemzin.

Înregistrări video difuzate de agenţia rusă de presă RIA Novosti surprin coloane de fum ridicându-se din imobile avariate, moloz în curţi şi pe străzi, maşini incendiate şi o baltă de sânge, pe un trotuar, lângă o căciulă.

În imagini apar pompieri care intervin să stingă incendii.

O grădiniţă, o şcoală, o universitate, un spital studenţesc şi o catedrală au fost avariate în atac, acuză Kulemzin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.