Moblizarea împotriva certificatului sanitar covid-19 scade în Franţa, unde 25.140 de persoane au manifestat în weekend potrivit Ministerului francez de Interne, mai puţine decât în urmă cu o săptămână, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul a înregistrat 168 de manifestaţii sâmbătă, în al 16-lea weekend consecutiv, iar la Paris au manifestat 3.320 de persoane în patru coloane, anunţate la Prefectura de Poliţie.

Trei persoane au fost arestate, iar niciun membru al forţelor de ordine nu a fost rănit, potrivit ministerului.

Ministerul de Interne a înregistrat sâmbăta trecută 40.090 de manifestanţi, dintre care 5.090 la Paris. Potrivit asociaţiei activiste Le Nombre Jaune, sâmbăta trecută au manifestat 73.130 de persoane.

Mobilizarea lansată la jumătatea lui iulie scade în Franţa de la 7 august, când a atins un vârf de 237.000 de manifestanţi, potrivit datelor oficiale.

Senatul francez - dominat de opoziţia de dreapta - a redus joi de la 31 iulie la 28 februarie 2022 data-limită a prelungirii măsurilor anticovid - inclusiv a certificatului sanitar.

Adunarea Naţonală, Camera inferioară a Parlamentului francez, poate interveni împotriva acestor modificări operate de către senatori, în urma unei negocieri cu Camera superioară.

Consiliul de Stat a validat vineri sfârşitul gratutăţii - începând de la 15 noiembrie - a testelor ”de confort” covid-19, după ce a respins mai multe cereri de prelungire a termenului încetării acestei gratuităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.