Misiunea în China a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi-a încheiat activitatea pregătitoare în vederea unei anchete cu privire la originile pandemiei covid-19, a anunţat luni agenţia ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa avansată ONU care s-a dus în China şi-a încheiat misiunea care constă în punerea bazelor unor eforturi comune în vederea identificării originii viruslui” SARS-CoV-2, a anunţat într-o conferinţă de presă online directprul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Studii epidemiologice urmează să înceapă la Wuhan în vederea identificării sursei potenţiale a infecţiei primelor cazuri”, a precizat el.

Marea majoritate a cercetătorilor este de acord că noul coronavirus SARS-CoV-2 - aflat la originea pandemiei covid-19 - a apărut la un liliac, însă oameni de ştiinţă cred că acesta a trecut la altă specie, înainte să fie transmis la om.

Comunitatea ştiinţifică şi OMS speră să descopere această  piesă lipsă a puzzle-ului, pentru a înţelege mai bine ceea ce s-a întâmplat, în vederea unei ţintiri mai bune a practicilor cu risc şi evitarea unei noi pandemii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.