Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a felicitat, joi, poporul ucrainean şi armata pentru eroismul şi patriotismul de care au dat dovadă în cele 7 zile de când Rusia a invadat Ucraina şi a făcut apel la ”rezistenţă totală” împotriva armatei ruse. De asemenea, Raznikov a subliniat că armata ucraineană a distrus mii de invadatori, iar ”capacităţile militare ale ţării cresc”, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragi ucraineni, nu m-am gândit câte ore va dura acest război. S-au dovedit a fi 168, până acum. 168 de ore. De o săptămână întreagă, Ucraina dă bătăi de cap ocupanţilor ruşi. Nimeni. Fiţi conştienţi de asta. Nimeni. Nici în Rusia, nici în Occident, nu a crezut că vom rezista o săptămână. Nimeni. Singurii care au crezut suntem noi şi voi”, a subliniat el. 

Două treimi dintre ucraineni, până pe 24 februarie, erau siguri că în cazul unei invazii la scară largă a Rusiei, vom rezista. Astăzi, aproape 90% din populaţie cred acest lucru”, a continuat el.

Acesta este rezultatul eroismului apărătorilor noştri. Acesta este rezultatul acţiunilor care dau dovată de profesionalism ale armatei noastre”, a adăugat Reznikov.

Medicii noştri, salvatorii, serviciile de utilitate publică, lucrătorii feroviari, jurnaliştii, nu au cedat. Ţara nu s-a oprit şi luptă. Aş vrea să menţionez în special şefii administraţiei militar-civile şi primarii care sunt astăzi în prim-plan. Cernigău, Sumî, Konotop, Harkov, Mariupol, Herson, Nikolaiev”, a mai precizat el.

Armata noastră a distrus deja mii de invadatori. Şi atât de mult echipament militar, încât să ajungă armatelor mai multor ţări”, a afirmat ministrul Apărării.

Capacităţile forţelor noastre armate cresc, ajutoarele vin... Experţii noştri în apărarea aeriană au devenit deja legende. Paraşutişti, infanterie, artilerie - toţi dovedesc că ucrainenii sunt cei mai buni. Ieri, am făcut apel la cetăţeni pentru a dovedi rezistenţă totală. Comunicarea inamicilor trebuie distrusă”, a specificat el.

Ocupanţii ruşi au început să comită crime împotriva umanităţii. Trag în spitale, ucid femei şi copii. Nu mai este armată - sunt doar laşi ordinari şi terorişti”, a adăugat Reznikov.

Mai sunt multe provocări înainte. Va curge sânge, lacrimi, durere, dar acum, mai mult ca niciodată, avem toate motivele să fim încrezători. Vom învinge cu siguranţă. Glorie Ucrainei!”, a conchis oficialul ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.