"Jucători puternici" sunt aşteptaţi să sosească pe piaţa de armament din Ucraina, a declarat luni ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov într-o conferinţă de presă, potrivit agenţiei de ştiri de stat ucrainene Ukrinform, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până la sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii septembrie, vor fi veşti bune despre jucători puternici care vor sosi pe piaţa de arme din Ucraina. Vor fi semnate mai multe acorduri", a declarat Reznikov. Ucraina intenţionează să organizeze un forum industrial de apărare în jurul sfârşitului lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie, a mai spus el. "Este planificată participarea a aproximativ 50 de jucători puternici de pe piaţa de armament", a adăugat el.

Reznikov a declarat că Ucraina a "crescut semnificativ producţia de arme interne", cum ar fi proiectile de artilerie de 155 mm care au trecut deja testele. "Contractul este în curs de execuţie. Primele comenzi sunt deja în vigoare, le vom transfera imediat (obuze de artilerie) către Forţele Armate. Şi plănuim să mărim numărul pentru producţia lor", a declarat el. Reznikov a precizat că, în timp ce obuzele de artilerie de 125 mm sunt încă în curs de testare, există dificultăţi în ceea ce priveşte producţia obuzelor de artilerie de 122 mm. Ucraina are mai multe programe de rachete şi antirachetă şi discută "cum să folosească fondurile mai adecvat în această direcţie", a spus Reznikov.

"Este nevoie de mulţi bani pentru ca aceste programe să poată fi puse în aplicare în 2024-2025. De aceea avem o discuţie: dacă să cheltuim bani şi să cumpărăm acum obuze de la producători străini sau să-i investim (în ţară) şi să avem rachete aproximativ peste un an", a explicat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reluat comentariile lui Reznikov în discursul său nocturn de luni, menţionând că Ucraina "maximizează capacitatea de producţie" de arme interne. "Artilerie fabricată în Ucraina. Obuze fabricate în Ucraina. Drone, rachete, vehicule blindate. Maximizăm capacitatea de producţie. Ucraina poate face acest lucru. Finanţarea este disponibilă. Industria noastră de apărare va da rezultate mai bune", a declarat Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.