Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că forţele ruse ”nu au arme grele în zona centralei nucleare Zaporojie”, în contextul în care fiecare parte continuă să se acuze reciproc că bombardează centrala şi zona înconjurătoare, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a declarat, vineri, că ”autorităţile ucrainene mint în mod deschis că Forţele Armate Ruse, care se ascund în spatele unor importante instalaţii energetice, bombardează Forţele Armate ale Ucrainei din sistemele de artilerie cu rază lungă”.

”Declar responsabil că nu avem arme grele pe teritoriul centralei nucleare şi în zonele învecinate. Sper că delegaţia AIEA se va convinge de acest lucru”, a subliniat el.

Şoigu a mai spus că de la jumătatea lunii iulie armata ucraineană ”atacă în mod regulat infrastructura centralei nucleare Zaporojie” şi că din 18 iulie au fost înregistrate 29 de atacuri.

Lipsa accesului face imposibilă verificarea afirmaţiilor.

În schimb, furnizorul ucrainean de energie nucleară Energoatom a anunţat, vineri, că ”armata rusă minte, manipulează şi denaturează realitatea la centrala nucleară Zaporojie diseminând doar informaţii despre vizita misiunii AIEA de care ar putea beneficia”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.