Ministrul energiei de la Chişinău, Victor Parlicov, nu exclude total posibilitatea că Republica Moldova să cumpere gaz de la Gazprom, după ce luni anunţase, într-o conferinţă la Bucureşti, că partea ţării de pe malul drept al Nistrului nu se va mai alimenta cu gaz de la compania rusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă Gazprom va oferi un preţ favorabil şi dacă Rusia nu va impune nici o condiţie politică Moldovei, Chişinăul ar putea cumpăra gaz de la compania rusă, a precizat ministrul Victor Parlicov într-un interviu pentru site-ul NewsMaker din Republica Moldova.

„Nu exclud că Gazprom va căuta o oportunitate de a furniza gaz Moldovei, şi malului drept, dar la preţuri mai bune. Şi vom avea ocazia să alegem. (…) Până la ziua de astăzi nu am abandonat complet ideea că nu vom cumpăra niciodată gaz de la Gazprom pentru malul drept. Acum avem de ales. Şi dacă ne vor propune un preţ bun şi dacă acest preţ nu va fi asociat cu nici o condiţie politică, riscuri politice în relaţiile cu UE, atunci acest lucru este posibil”, a spus Parlicov.

Ministrul energiei spusese anterior că Republica Moldova nu va mai cumpăra gaze de la gigantul energetic rus Gazprom. „Nu vom mai cumpăra gaze naturale de la Gazprom pentru teritoriul controlat de autorităţile constituţionale (de la Chişinău)”, a declarat oficialul. Parlicov a spus că Moldova a reuşit să procure gaz de la furnizorii europeni la un preţ mai bun decât cel oferit de Gazprom.

Moldova nu va mai cumpăra gaze de la Gazprom, anunţă ministrul energiei
CITEȘTE ȘI Moldova nu va mai cumpăra gaze de la Gazprom, anunţă ministrul energiei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.