Ministrul cipriot de Externe l-a identificat pe piratul aerului egiptean drept Seif Eldin Mustafa, contrazicând informaţiile apărute anterior în presa internaţională, potrivit cărora atacatorul s-ar numi Ibrahim Samaha şi ar fi profesor universitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile de la Nicosia au precizat că a cerut eliberarea femeilor aflate în închisorile din Egipt.

Negocierile sunt încă în curs.

Şapte persoane, dintre care trei pasageri străini, sunt în continuare ţinute ostatice la bordul avionul deturnat, a anunţat ministrul egiptean al aviaţiei civile.

Presa de la Nicosia scrie că bărbatul înarmat l-a ameninţat pe comandantul cursei EgyptAir la scurt timp după decolarea de la Alexandria, cu destinaţia Cairo. El a spus că are o centură cu explozibil şi le-a cerut piloţilor să devieze traseul aeronavei, un Airbus A320.

Momentul în care piratul aerului arunca o scrisoare destinata fostei sale sotii (FOTO: Twitter)
Momentul în care piratul aerului arunca o scrisoare destinata fostei sale sotii (FOTO: Twitter)

Iniţial, el ar fi vrut să zboare către Istanbul, dar comandantul a refuzat, din lipsă de combustibil. Atacatorul a cerut apoi să meargă în Cipru.

La rândul său, comandantul a luat legătura cu turnul de control, la ora Ciprului şi a României 8.30, şi a cerut permisiunea de a ateriza de urgenţă la Larnaca. A primit autorizaţia 20 de minute mai târziu, la 8.50.

Aeroportul unde se află aeronava a fost închis până la rezolvarea crizei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.