Milano, Amsterdam şi Copenhaga sunt oraşele finaliste în competiţia între statele UE în vederea găzduirii Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), au anunţat luni reprezentanţi danezi la Uniunea Europeană, relatează The Associated Press. Bucureştiul s-a aflat printre cele 19 oraşe care au candidat pentru a găzdui sediul acestei agenţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei oraşe au fost desemnate în urma primului tur.

Dacă Milano şi Amsterdamul se aflau de mult timp între favorite, faptul că Bratislava nu se află printre finaliste a constituit o surpriză.

Decizia cu privire la oraşul care va găzdui EMA urmează să fie luată luni seara târziu, la fel ca şi cea cu privire la oraşul care va găzdui Autoritatea Europeană Bancară (EBA).

Casa de pariuri Ladbrokes dădea duminică Bratislava şi Milanul ca favorite să găzduiască Agenţia Medicamentului (EMA), iar Frankfurtul şi Viena Agenţia bancară (EBA).

În total 19 oraşe au fost propuse să găzduiască Agenţia medicamentului şi cei 900 de angajaţi ai acesteia, însărcinată să evalueze şi să supervizeze medicamentele.

Amsterdamul, Bonnul, Barcelona, Bratislava, Helsinki, Milano, Lille sau Bucureştiul s-au aflat printre pretendenţi.

Lista este mai puţin lungă în cazul Agenţiei bancare, celebră din cauza testelor de rezistenţă pe care le realizează asupra băncilor europene. Opt candidaţi, între care Frankfurt, Paris şi Luxemburg, vor să o primească cu cei aproximativ 170 de angajaţi ai ei.

Potrivit unor divulgări în presă Bratislava, Varşovia, Bucureştiul şi Sofia s-ar fi aflat printre oraşele cel mai puţin apreciate.

Agenţia medicamentului a avertizat, într-un raport, că o alegere nepotrivită ar putea să se traducă într-un ”nivel de retenţie a personalului de peste 30%”, ceea ce i-ar ameninţa funcţionarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.