Opozantul Mihail Saalkaşvili, acuzat că a urzit o ”lovitură de stat” în Ucraina şi căruia i s-a retras cetăţenia ucraineană în vară, a fost arestat şi expluzat către Polonia, au anunţat autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această persoană se afla pe teritoriul ucrainean ilegal, de aceea (...) ea a fost trimisă către altă ţară din care a venit încălcând legea ucraineană”, au anunţat într-un comunicat grănicerii.

Fostul preşedinte georgian, care a devenit un opozant în Ucraina, a fost arestat într-un restaurant din centrul capitalei de către bărbaţi în uniformă fără însemne, a declarat marţi partidul său, afirmând că este vorba despre grăniceri.

Saakaşvili, mai întâi un aliat al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, după care a devenit unul dintre cei mai aprigi adversari ai acestuia.

În iulie, Poroşenko i-a retras cetăţenia ucraineană, pe care i-a acordat-o în 2015.

Pe 10 septembrie, Saakaşvili a pătruns cu forţa în Ucraina, de pe teritoriul polonez, respingând grăniceri cu ajutorul câtora sute de susţinători.

El a fost arestat o scurtă perioadă de timp, în decembrie, la Kiev, iar apoi a fost eliberat.

El aa fost acuzat atunci că a vrut ”să ia puterea cu forţa”, în cursul unor recente manifestaţii care, acuză parchetul ucrainean, au fost finanţate de către anturajul fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici, destituit în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.