Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat regretul, miercuri, cu privire la respingerea masivă a acordului Brexitului în Camera Comunelor marţi seara, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierului Theresa May îi revine, acum, sarcina să le spună partenerilor săi europeni cum intenţionează să procedeze mai departe, a adăugat cancelarul.

Merkel doreşte în continuare să se ajungă la o soluţie în vederea evitării unui Brexit fără acord, însă, a adăugat ea, acest lucru nu poate fi exclus.

Ea a apreciat că ”mai este timp de negociat” un acord cu privire la Brexit, în funcţie de eventuale propuneri ale premierului britanic.

”Încă mai este timp de negociat, însă aşteptăm acum ceea ce propune premierul” britanic, a spus Merkel într-o declaraţie de presă.

Pe de altă parte, o amânare a Brexitului, prevăzut la 29 martie, nu ar avea ”sens” atât timp cât această opţiune nu este susţinută de o majoritate în Parlamentul britanic, a apreciat miercuri ministrul german de Externe Heiko Maas, relatează AFP.

O eventuală amânare ”nu are sens decât dacă există de asemenea un mijloc să ăse ajungă la un acord între UE şi Marea Britanie - iar pentru moment aceasta nu este o opţiune majoritară în Parlamentul britanic”, a declarat şeful diplomaţiei germane la Deutschland Funk.

Premierul britanic Theresa May aprecia luni că data Brexitului nu ar trebui să fie amânată, însă fără să excludă complet acest lucru.

Heiko Maas se îndoieşte, în plus, de necesitatea renegocierii acordului cu Uniunea Europeană, subliniind că un ”compromis” a fost deja dur negociat.

El a avertizat, de asemenea, cu privire la o eventuală răstrunare a Guvernului May, vizat de o moţiune de cenzură, miercuri seara.

”Pentru negocieri, avem nevoie de un Guvern stabil”, a subliniat ministrul social-democrat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.