Premierul italian Giorgia Meloni, al cărei Guvern susţine Kievul în războiul împotriva Rusiei, a anunţat că vrea să efectueze o vizită în Ucraina la începutul lui 2023, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îl voi suna pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a-i prezenta urările mele şi a organiza această vizită pe care intenţionez să o fac în primele luni ale anului viitor. Era una dintre vizitele mele prioritare”, a anunţat ea joi la emisiunea ”Porta a Porta” a postului public Rai1,

”Suntem în perioada în care aproape toate culturile din lume sărbătoresc lumina”, în timp ce ucrainenii ”trăiesc în întuneric”, a denunţat ea.

”Este de ajuns să ne imaginăm ce-ar însemna să stingem toate sărbătorile, cu o oră de gaze naturale, electricitate, telefon, televizor. Înţelegem (...) cât de extraordinară este capacitatea lor de a rezista”, a declarat ea.

”Asta spune multe despre ce înseamnă apărarea libertăţii şi partiei pentru ei”, a subliniat ea.

Giorgia Meloni, şefa Partidului Fratelli d'Italia (FdI), neofascist) a promis, la sfârşitul lui octombrie, că Italia va rămâne ”un partener fiabil al NATO” în susţinerea Ucranei împotriva Rusiei.

La începutul lui decembrie, Guvernul a aprobat o continuare a furnizării de armament către Ucraina în 2023.

Predecesorul lui Meloni, Mario Draghi, s-a dus la Kiev în iunie, împreună cu preşedinţii francez Emmanuel Macron şi român Klaus Iohannis şi cancelarul german Olaf Scholz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.