Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, numărul doi în Consiliul de Securitate rus, ameninţă sâmbătă că Rusia se va răzbuna pe sancţiunile care i-au fost impuse de către Occident la doi ani după ce a invadat Ucraina şi în urma morţii opozantului rus Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru ca (occidentalii) să sufere acolo, trebuie să ne amintim de asta, să ne răzbunăm pe ei peste tot unde este posibil. Ei sunt inamicii noştri”, îndeamnă pe Telegram fostul şef de stat, un obişnuit al unor declaraţii belicoase.

Fostul preşedinte rus (2008-2012) cere să se organizeze pe teritoriile ţărilor din Occident operaţiuni secrete, în contextul în care Rusia este acuzată cu regularitate de operaţiuni de spionaj, de influenţare şi de asasinate sau tentative de asasinat - acuzaţii pe care Moscova le respinge în mod sistematic.

El cere ”să se desfăşoare pe teritoriile lor activităţi de un anumit tip, despre care nuputem vorbi public.”.

”La război, ca la război”, conchide el.

Dmitri Medvedev, considerat o vreme o figură mai degrabă liberală a sistemului putinist, s-a afirmat de la începutul invaziei Ucrainei ca o voce extrem de radicală.

El a ameninţat, de exemplu, cu o recurgere la arma nucleară sau cu invazia unor ţări care susţin Kievul

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.