Premierul britanic Theresa May a recunoscut sâmbătă că susţinerea oferită familiilor în orele de după incendiul de la Grenfell Tower „nu a fost suficient de bună”, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, şefa Guvernului a acceptat „frustrările enorme” pe care şi le-au exprimat locatarii blocului atunci când au încercat să obţină răspunsuri de la Consiliul Local şi şi-a luat angajamentul ca ancheta publică vizând incendiul să fie „deschisă şi transparentă”

May a precizat că numele judecătorului care va conduce ancheta va fi anunţat în următoarele zile.

De asemenea, ea a confirmat că va fi persoana responsabilă cu implementarea concluziilor anchetei.

Guvernul a dat publicităţii comunicatul după ce premierul s-a întâlnit cu victime ale dezastrului de la Grenfell Tower, la Downing Street. Grupul de victime a fost format de episcopal de Kensington, Graham Tomlin.

„Am avut două ore şi jumătate cu premierul Theresa May şi am discutat despre cereri şi despre ce aşteptăm”, a declarat un purtător de cuvânt al locatarilor.

Vineri, May a anunţat crearea unui fond de urgenţă în valoare de cinci milioane de lire sterline pentru susţinerea victimelor. De asemenea, cei care şi-au pierdut locuinţele vor fi mutaţi în case noi în maxim trei săptămâni, cât mai aproape de blocul distrus de flăcări, pentru a putea avea acces la aceleaşi şcoli şi medici.

Incendiul din Grenfell Tower s-a soldat cu cel puţin 30 de decese confirmate. Poliţia a anunţat sâmbătă că 58 de persoane sunt date dispărute, probabil moarte, în urma tragediei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.