Premierul britanic Theresa May a avertizat vineri că adoptarea acordului divorţului este ”ultima şansă care garantează Brexitul”, într-o încercare de a atrage susţinerea deputaţilor înainte de vot, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Comunelor se pronunţă vineri prin vot asupra acordului retragerii din Uniunea Europeană (UE), pe care l-a respins deja în două rânduri, în contextul opoziţiei adepţilor unei linii dure a susţinătorilor Brexitului şi deputaţilor din cadrul micului partid nord-irlandez DUP.

În cazul respingerii tratatului retragerii, Marea Britanie urmează să iasă din UE peste două săptămâni, în cazul în care UE nu hotărăşte să amâne Brexitul.

May a îndemnat Camera Comunelor să-i ratifice tratatul retragerii, avertizând că orice amânare ”va însemna cel mult o prelungire şi poate distruge Brexitul”.

Opozişia faţă de tratat este în continuare puternică, în pofida faptului că May a anunţat că va demisiona dacă deputaţii îl ratifică şi permit astfel Marii britanii să părăsească UE la 22 mai.

Mii de manifestanţi se adunau în Paiaţa parlamentului, în timp ce parlamentarii se pregăteau să se pronunţe prin vot.

Manifestanţi care cer ieşirea regatului din Uniune agitau steaguri, pancarte şi bannere.

Scandând ”Bye-Bye EU”, manifestanţii au cerut ca parlamentarii să aplice rezultatul referendumului din iunie 2016 şi să scoată ţara din Uniune.

Unii manifestanţi au oprit traficul rutier în faţa Palatului Westminster, în timp ce parlamentarii dezbăteau acordul retragerii de 585de pagini.

Un marş cu mult mai mare a avut loc în weekend, la care sute de mii de manifestanţi împotriva Brexitului au cerut un nou referendum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.