Candidata la preşedinţia Franţei a Partidului Rassemblement Nationale (extremă dreapta) Marine Le Pen, care-l înfruntă pe Emmanuel Macron, a votat în turul doi, duminică, în fieful său, la Hénin-Beaumont, în nordul Franţei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marine Le Pen a votat către ora locală 11.00 (12.00, ora României).

Ea a făcut o baie de mulţime la secţia de votare, unde a venit împreună cu primarul RN din 2014 al comunei, Steeve Briois, şi un adjunct al acestuia, deputatul Bruno Bilde.

Ea a zâmbit la introducerea buletinului în urnă, în faţa unor fotografi.

Numeroşi ziarişti erau prezenţi la secţia de votare, inclusiv din presa străină.

Marine Le Pen urma să ia masa la locuinţa lui Steeve Briois, iar apoi să se întoarcă la Paris.

Pe de altă parte, Eric Zemmour, un fost rival de extremă dreapta al lui Le Pen, descalificat după primul tur, în care s-a clasat pe locul patru, a votat la Paris, la prânz.

Partidul său, Reconquête, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că fostul candidat urmează să se exprime duminică seara, după anunţarea rezultatului alegerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.