Marina egipteană caută vineri în mare, la aproximativ 290 de kilometri în largul Alexandriei, înregistratoarele de date ale zborului MH804 şi a recuperat deja bunuri aparţinând pasagerilor, a anunţat armata într-un comunicat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata egipteană a anunţat vineri că a găsit în zona respectivă fragmente ale Airbusului A320 EgyptAir, care s-a prăbuşit joi în mare din motive încă nedeterminate.

Avionul, care asigura zborul MS804 de la Paris la Cairo, s-a prăbuşit în mare, cu 66 de persoane la bord, în noaptea de miercuri spre joi.

Autorităţile egiptene consideră că această catastrofă ar fi mai degrabă provocată de un act terorist decât de o defecţiune tehnică.

La bordul aeronavei EgyptAir se aflau 56 de pasageri - inclusiv un băiat şi doi bebeluşi -, şapte membri ai echipajului şi trei ofiţeri de securitate, potrivit companiei naţionale aeriene egiptene.

EgyptAir a precizat că în avion se aflau 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un cetăţean din Ciad, doi irakieni, un saudit şi un kuwaitian. De asemenea, ministerul canadian de Externe a anunţat că la bord se aflau doi canadieni.

Avionul a decolat de pe Aeroportul francez Roissy-Charles de Gaulle, situat lângă Paris, imediat după ora locală 23.00 (joi, 0,00, ora României) şi urma să aterizeze la Cairo la ora 1.05 GMT (4.05, ora României).

Avionul, care se afla la o altitudine de 37.000 de picioare (peste 11.200 de metri), "a efectuat un viraj de 90 de grade la stânga, apoi unul de 360 de grade la dreapta şi a căzut de la 37.000 la 15.000 picioare" altitudine, după care a dispărut de pe radare, a declarat ministrul grec al Apărării Panos Kammenos.

Aeronava a dispărut de pe ecranele radarelor greceşti la ora 0.29 GMT, în timp ce se afla în spaţiul aerian egiptean, potrivit Aviaţiei Civile greceşti.

Cu aproximativ 20 de minute mai înainte, pilotul nu a semnalat, însă, "vreo problemă" controlorilor greci de trafic aerian, în ultima conversaţie pe care a purtat-o cu aceştia. El era chiar "bine dispus şi le-a mulţumit interlocutorilor în greacă", potrivit şefului controlorilor Constantin Litzerakos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.