Partidul Brexitului acceptă donaţii în valută, a afirmat preşedintele Richard Tice pentru BBC luni, respingând în acelaşi timp acuzaţiile privind utilizarea de „bani murdari”, conform Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tice a declarat că partidul foloseşte un cont de PayPal pentru a permite donaţii relativ mici de până în 500 de lire sterline, acestea nefiind analizate la fel de strict precum donaţiile mai mari.

„Nu stau în faţa contului de Paypal toată ziua aşa că nu ştiu ce monedă folosesc oamenii”, a afirmat el după ce a fost întrebat dacă partidul a primit donaţii în valută, posibil din afara ţării.

„Din câte ştiu, nu este ceva ilegal”, a adăugat el.

Fostul premier laburist Gordon Brown va cere într-un discurs de luni de la Glasgow declanşarea unei anchete a Comisiei Electorale privind finanţele Partidului Brexitului şi posibilitatea ca acesta să primească „bani murdari” din străinătate.

„Nigel Farage susţine că aceste alegeri sunt despre democraţie. Democraţia este subminată letal dacă sume care nu sunt explicate, raportate sau declarate – nu ştim de la cine vin – sunt folosite pentru a influenţa alegerile”, va afirma Brown, conform The Guardian.

„Farage face afirmaţii discutabile despre adevărata sursă a finanţării sale într-o perioadă în care Comisia Electorală a avertizat cu privire la pericolele unor donaţii multiple, mici şi anonime, care pot fi de fapt bani murdari”, va susţine Brown.

Tice, al cărui partid este pe primul loc în sondaje înaintea alegerilor europarlamentare de la sfârşitul lui mai, a numit acuzaţiile ca fiind „complet ridicole”.

„Este vorba de gelozia oamenilor de la Westminster care sunt îngroziţi de cum reuşim să reprezentăm sentimentele (cetăţenilor) din ţară”, a afirmat Tice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.