Manifestaţii au izbucnit într-un cartier din Minneapolis, un oraş american în care se desfăşoară procesul unui poliţist acuzat de uciderea unui George Floyd, după uciderea unui tânăr de culoare într-un atac armat implicând poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mama lui Daunte Wright, un tânăr afroamerican în vârstă de 20 de ani, a spus duminică seara mulţimii că fiul său a sunat-o pentru a o avertiza că a fost luat de poliţie, scrie presa.

Katie Wright a povestit apoi că a auzit ofţeri de poliţie cerându-i fiului său să lase telefon, iar unul dintre ei a întrerupt convorbirea.

La puţin timp după aceea, prietena lui Daunte Wright a sunat-o pentru a-i spune că fiul său a fost ucis prin împuşcare.

Biroul afacerilor criminale din Minnesota a confirmat AFP o anchetă cu privire la implicarea unui ofiţer de poliţie într-un atac armat la Brookling Center, în nord-vestul oraşului Minneapolis, fără să dezvăţuie identitatea victimei.

Centrul de poliţie din Brooklyn Center a anunţat într-un comunicat că poliţişti au arestat un şofer al unei maşini cu privire la o infracţiune prevăzută de Codul Rutier. Ei au observat, atunci, că pe numele acestuia exista un mandat de arestare şi au încercat să-l aresteze.

Însă el a intrat în maşină, iar un ofiţer de poliţie a folosit arma din dotare, împuşcând şoferul, care a murit pe loc, potrivit acestei surse.

Pasagera din maşină a fost rănită, însă viaţa nu-i este în pericol, şi a fost transportată la spital, se mai arată în comunicat, în care nu este precizată nici identitatea femeii.

Aprocimativ 200 de persoane s-au adunat în Brooklyn Center duminică seara şi au înfruntat poliţişti în ţinută antirevoltă.

Ziarul Star Tribune scrie că mulţimea a spart parbrize a două vehicule de poliţie, iar aceasta ”a făcut uz de arme neletale pentru a-i dispersa”.

După o oră, poliţiştii şi-au redus prezenţa, iar mulţimea a aprins lumânări şi a scris mesaje cu creta pe trotuar prin care cer ”dreptate pentru Daunte Wright".

Primarul Brooklyn Center a deplâns, pe Twitter, acest incident ”tragic” şi i-a îndemnat pe manifestanţi să rămână ”paşnici”, pentru a evita orice nouă recurgere la forţă.

Însă noi incidente au izbucnit după ce câteva sute de manifestanţi s-au asunat în faţa cartieruluigeneral al Poliţiei din Brooklyn Center.

Poliţia a tras grenade asurzitoare şi lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, a constat un jurnalist video AFP.

Acest incident are loc în timp ce la Minneapolis se desfăşoară procesul lui Dereck Chauvin, un poliţist alb acuzat de uciderea lui George Floyd, un afroamerican, în mai, în acest oraş, după ce a fost imobilizat timp de aproape nouă minute cu genunchiul pe gât de către acest poliţist.

Moartea lui George Floyd a declanat luni de manifestaţii şi revolte în toată ţara, denunţând rasismul şi britalitatea poliţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.