Patruzeci şi cinci de poliţişti au fost răniţi în timpul manifestaţiilor, sâmbătă, la Berlin, inclusiv în timpul celei care a adunat mii de manifestanţi care au cerut abolirea măsurilor în lupta contra coronavirusului, a anunţat duminică Poliţia, în timp ce noile adunări, mai mici, aveau loc în capitală, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei poliţişti, loviţi în faţă cu cioburi de sticlă, au fost spitalizaţi, a precizat Poliţia, indicând că un total de 133 de persoane au fost arestate în timpul manifestaţiilor de sâmbătă.                

Aproape 20.000 de persoane, potrivit estimărilor poliţiei, au participat sâmbătă la o manifestaţie care a reunit "gânditori liberi", militanţi antivaccin, conspiraţionişti sau simpatizanţi al extremei drepte.     

Protestatarii, dintre care mare parte nu purtau măşti şi nu au respectat distanţarea fizică de 1,5 metri regulamentară în Germania, s-au îndreptat către Poarta Brandenburg. 

Poliţia a început să-i disperseze pe protestatari la sfârşitul după-amiezii, dar sute dintre ei au rămas până târziu la Poarta Brandenburg. 

Poliţia a depus plângere contra organizatorului evenimentului din cauză că "nu a respectat regulile de igienă".                

În timpul manifestaţiei anti-fasciste din cartierul Neukoelln, în sudul oraşului, participanţii au aruncat cu pietre în forţele de ordine, cu focuri de artificii şi au avariat două vehicule şi un birou al unui partid local. 

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi, dintre care trei au fost internaţi.                

Un total de 1.100 de poliţişti s-au aflat sâmbătă la manifestaţii.              

Duminică, câteva sute de manifestanţi s-au adunat la Poarta Brandenburg, potrivit unui jurnalist al AFP. Majoritatea au purtat măşti şi au respectat distanţarea fizică. 

Germania a înregistrat 9.200 de morţi din cauza Covid-19. Responsabilii politici au criticat adunările de sâmbătă, caracterizându-le iresponsabile. 

"Da, manifestaţiile ar trebui să fie posibile în această perioadă de coronavirus, dar nu în acest fel", a declarat ministrul Sănătăţii                 Jens Spahn, subliniind necesitatea respectării distanţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.