Manifestanţi ucraineni au ars luni un steag rusesc şi au aruncat cu torţe către sediul Consulatului Rusiei la Harkov (est), în semn de protest faţă de reţinerea unor nave ucrainene în urma unui incident fără precedent în largul Crimeei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei ucrainene de presă Unian, participanţi la aceste manifestaţii cer Kievului să-şi întrerupă relaţiile diplomatice cu Rusia şi să naţionalizeze companii ruse care operează în Ucraina.

Ei cer totodată autorităţile ucrainene să nu mai respecte acordul cu Rusia, din 2003, cu privire la folosirea în comun a Strâmtorii Kerci, între Marea neagră şi Marea Azov, aflată în centrul acestor tensiuni.

La Kiev, manifestanţi din cadrul Partidului Corpul Naţional (extremă dreapta) agitau torţe în faţa sediului Parlamentului.

Ei agitau steaguri galben-albastre ucrainene cu simbolul naţional - tridentul - şi purtau un banner uriaş alb pe care se putea citi mesajul ”Nu daţi înapoi!”.

În contextul în care Legislativul examinează luni o cerere a preşedintelui Petro Poroşenko de impunere a legii marţiale, un manifestant din cadrul Corpului Naţional, Rodion Kudriaşov, a apreciat că această măsură ar trebui să dureze cel mult 30 de zile, pentru a nu perturba alegerile, prevăzute în martie.

Declararea legii marţiale ar trebui să fie însoţită de o ”terminare a relaţiilor” cu Rusia, a apreciat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.