”Majoritatea ostaticilor” - luaţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în timpul unui atac sângeros în Israel, la 7 octombrie - ”este în viaţă”, estimează vineri, într-un comunicat. armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 20 dintre cei 200 de ostatici care se află în prezent în Fâşia Gaza sunt minori. Între 10 şi 20 dintre ei au peste 60 de ani. Majoritatea ostaticilor este în viaţă”, anunţă într-un comunicat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Numărul exact al ostaticilor Hamas în Fâşia Gaza este neclar, relatează CNN.

Potrivit Tsahalului, între 100 şi 200 de persoane sunt date dispărute.

Un purtător de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, braţul armat al mişcării islamiste palestiniene Hamas, Abu Obaida, anunţa luni, într-o înregistrare video că este vorba despre 200-250 de ostatici.

Abu Obaida anunţa că Brigăzile Ezzedin al-Qassam deţin aproximativ 200 de ostatici, iar restul sunt deţinuţi de alte ”fornaţiuni” din Fâşia Gaza.

El sublinia că numărul exact al ostaticilor nu poate fi stabilit din cauza bombardamentelor cinstante ale Israelului.

Armata israliană anunţă că a redus numărul persoanelor date disprute de la 3.000, în prima zi de război, la până la 200 de persoane, pe măsură ce au confirmat locurile în care se aflau persoanele date dispărute.

Ea precizează că nu deţine nicio informţaie despre locul în care se află sute de israelieni daţi dispăruţi.

Tsahalul mai anunţă că desfăşoară, în continuare, operaţiuni de căutare a unor cadavre în zone situate în apropiere de Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.