Majoritatea incendiilor de pădure care devastează nordul Algeriei erau pe cale să fie controlate vineri, mai ales în regiunea Tizi Ouzou, cea mai afectată, în Kabylie, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protecţia Civilă a anunţat ”stingerea în această (joi) dimineaţa a tuturor incendiilor de pădure declanşate la Tizi Ouzou”, după care a anunţat cinci noi incendii în această wilaya (prefectură).

Pompieri şi voluntari continuau să lupte împotriva a 35 de incendii în alte 11 prefecturi, mai ales la Jijel, Bejaïa şi Boumerdès, potrivit unui ultim bilanţ prezentat de Protecţia Civilă.

În total 76 de incendii au fost stinse, dintre cele aproximativ 100 înregistrate începând de joi în 15 prefecturi din ţară.

Două avioane franceze de luptă împotriva incendiilor au intervenit joi în Kabylie, iar alte trei bombardiere cu apă urmau să sosească vineri în această prefectură din Spania şi Elveţia, a anunţat preşedntele algerian Abdelmadjid Tebboune.

Cel puţin 71 de persoane au murit în aceste incendii - de ”origine criminală” potrivit autorităţilor -, alimentate de un val de căldură extremă.

În cea de a doua zi de doliu naţional decretat în memoria victimelor, o rugăciune specială era programată imediat după rugăciunea săptămânală musulmană în moscheile din Algeria.

22 DE PIROMANI ARESTAŢI

În total 22 de persoane, suspectate de faptul că se află la originea celor mai devastatoare incendii de pădure din istoria Algeriei, au fost arestate, a anunţat joi preşedintele Abdelmadjid Tebboune, care a catalogat aceste incendii drept un ”dezastru şi a îndemnat la păstrarea unităţii naţionale, relatează Reuters.

”Unele incendii au fost cauzate de temperaturi mari, însă mâini criminale sunt în spatele majorităţii incendiilor”, a declarat şeful statului.

”Am arestat 22 de suspecţi, dintre care 11 la Tizi Ouzou. Justiţia îşi va face datoria”, a anunţat el înaceastă alocuţiune televizată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.