Mai mult 338.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din Fâşia Gaza, care se află sub asediu şi este bombardată de armata israeliană, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Continuă deplasările în masă în întreaga Fâşie Gaza", a declarat agenţia umanitară a ONU, OCHA.

Până la sfârşitul zilei de miercuri, numărul persoanelor strămutate în acest teritoriu dens populat de 2,3 milioane de locuitori "a crescut cu încă 75.000, ajungând la 338.934", a precizat biroul ONU într-un comunicat publicat joi.

Forţele israeliene au declarat că 1.200 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în acest atac - cel mai grav din istoria ţării.

În Gaza, oficialii au raportat că peste 1.100 de persoane au fost ucise în campania susţinută de atacuri aeriene şi de artilerie a Israelului.

OCHA a precizat că aproape 220.000 de persoane, adică două treimi dintre persoanele strămutate, au căutat adăpost în şcoli administrate de agenţia ONU care sprijină refugiaţii palestinieni, UNRWA.

Alte aproape 15.000 de persoane s-au refugiat în şcoli administrate de Autoritatea Palestiniană, în timp ce peste 100.000 de persoane au fost adăpostite de rude, vecini şi de o biserică şi alte facilităţi din oraşul Gaza.

ONU se află în contact cu lideri din întreaga lume pe tema unei căi de trecere în Egipt, iar secretarul general al Organizaţiei, António Guterres, a discutat la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.