Preşedintele francez Emmanuel Macron a subliniat, în timpul cinei de Crăciun cu trupele, în Iordania, că Occidentul nu poate ”lăsa Rusia să câştige” în Ucraina şi că susţinerea Kievului trebuie să continue chiar dacă ”asta ne costă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi, care ştiţi ce înseamnă raportul de forţe, măsuraţi ce nu putem permite să se facă şi cum nu putem lăsa Rusia să câştige”, le-a spus el joi trupelor staţionate în Iodania.

 

”Ce viitor am avea noi, europenii? Vom continua, aşadar să-i ajutăm pe ucraineni, ceea ce facem, chiar dacă asta ne costă, un lucru hotărâtor pentru securitatea noastră viitoare, pentru rolul nostru în Europa şi pentru suveranitatea Ucrainei”, a adăugat el.

 

Situaţia este desosebit de delicată pentru ucraineni, la aproape doi ani de la începutul invaziei Rusiei, iar Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) întârzie să deblocheze noi ajutoare financiare.

 

Presiunea ceşte şi pe front, după eşecul contraofensivei din iunie.

”Azi, în acveastă ţară agresată de Rusia de la începutul anului 2022, în iarna glacială, agresiunea rusă continuă”, a subliniat Emmanuel Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.