Preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron refuză să vorbească despre ”linii roşii” în privinţa folosirii armamentului chimic de către forţe ruse în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am impus o linie roşie în 2017-2018 în folosirea armamentului chimic în Siria”, a declarat luni într-un interviu şeful în exerciţiu al statului francez.

”Noi am acţionat, Statele Unite, Regatul Unit, Franţa” în vederea distrugerii capacităţilor chimice folosite de către regmul lui Bashar al-Assad, a continuat el.

”Să spui azi că există o linie roşie (...) înseamnă să devii cobeligerant”, adică ”să intri în război cu Rusia, o putere dotată cu arma nucleară, care se află la uşa noastră”, a subliniat el.

În schimb, acest lucru nu înseamnă ”să laşi lucrurile să continue”, ci ”să contnui escaladarea sancţunilor” şi ”să efectuezi proceduri în dreptul internaţional şi în dreptul ucrainean” în vederea ”condamnării militarilor care se fac vinovaţi de atrocităţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.