Preşedintele francez Emmanuel Macron, care a sosit joi la Beirut, la două zile după exploziile uriaşe soldate cu 137 de morţi şi mii de răniţi, aduce un mesaj de ”susţinere” şi îndeamnă clasa politică libaneză să lanseze reformele necesare în vederea scoaterii Libanului din criza economică fără precedent cu care se confruntă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La câteva minute de la sosire, după ce a fost primit de către preşedintele libanez Michel Aoun, şeful statului francez şi-a exprimat dorinţa de a ”organiza cooperarea  europeană şi, mai larg, a cooperarea internaţională”.

În afară de un răspuns imediat după catastrofă, marţi, Macron şi-a exprimat intenţia de a purta un ”dialog al adevărului” cu întreaga clasă politică libaneză, care poartă ”responsabilitatea istorică” a crizei ”politice, morale, economice şi financiare” cu care se confruntă ţara.

”Dacă reformele nu sunt făcute, Libanul va continua să se prăbuşeadcă”, a avertizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.