Preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat marţi statele membre UE la ”un răspuns rapid şi coordonat” împotriva terorismului şi şi-a reiterat dorinţa unei ”reformăria spaţiului Schengen”, relatează BFMYV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Terorismul, de la Paris la Bruxelles, trecând prin Berlin, Viena, Barcelona, Copenhaga, este o realitate europeană căreia trebuie să-i dăm un răspuns”, apreciază şeful statului francez.

”Avem nevoie de un răspuns comun, coordonat şi rapid”, subliniază el.

În opinia lui Macron, acest răspuns este necesar să vizeze mai ales o ”dezvoltare a bazelor de date comune, schimburi de informaţii clasificate şi o consolidare a politicilor penale”, dar şi o ”aplicare completă şi riguroasă a arsenalului măsurilor” cu care UE s-adotat deja.

”Orice falie de securitate la frontiera externă sau într-unul dintre statele membre este un risc la adresa tuturor celorlalte state”, a insistat el.

Macron a organizat un minisummit prin videoconferinţă cu Austria şi Germania, într-o încercare de a consolida reacţia europeană împotriva terorismului, în urma unor atacuri recente în Franţa şi Austria.

El l-a primit la Palatul Elysée pe cancelarul austriac Sebastian Kurz, la o masă de lucru, iar cei doi urmau să discute cu cancelarul german Angela Merkel, de la berlin, şi cu preşedinţii Consiliului European Charles Michel şi Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyer, de la Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.