Preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat miercuri Europa să ”compenseze” lipsa de finanţare a Grupului de experţi ONU pe tema schimbărilor climatice legată de retragerea americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

GIEC, însărcinată să întocmească cu regularitate o sinteză a cunoştinţelor în domeniu, ”este ameninţat în prezent de decizia Statelor Unite de a nu garanta finanţări”, a declarat Macron la tribuna COP23, la Binn.

”Doresc, aşadar, ca Europa să-i înlocuiască pe americani şi vreau să vă spun că Franţa va fi prezentă la întâlnire”, a adăugat el.

”Doresc ca un maximum de state europene să poată alături de noi, toţi, împreună, să compenseze pierderea finanţărilor americane, dar pot să vă garantez că, începând din 2018, niciun cent nu va lipsi GIEC pentru a funcţiona şi a continua să ne clarifice deciziile”, a spus el, în aplauzele adunării.

”GIEC este una dintre compoentele majore ale acestei munci” împotriva încălzirii globale, a subliniat şeful statului francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.