Preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron dezminte că a încheiat un pact cu fostul preşedinte Nicolas Sarkozy în vederea desemnării viitorului premier al Franţei, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful în exerciţiu al statului francez a salutat susţinerea sa în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe care predecesorii săi, Nicolas Sarkozy şi François Hollande, au anunţat-o drept ”o şansă” şi ”o forţă”.

Macron a anunţat vineri, la postul de radio France Info, că nu a încheiat niciun ”pact secret” cu Sarkozy, fondatorul Partidului Les Républicains.

”Nu-mi stă în caracter”, a respins el această acuzaţie.

El a salutat faptul că atât Sarkozy, cât şi François Hollande, joi, i-au îndemnat pe francezi să voteze în favoarea sa în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

”Este o şansă”, a declarat Emmanuel Macron, şi o ”forţă”.

”Sunt conştient de faptul că între figurile dreptei şi stângii care m-au susţinut în ultimele zile există femei şi bărbaţi care nu mi-au susţinut neapărat proiectul în primul tur”, a declarat el.

”Voi prezida mâine, dacă francezii au încredere în mine, ţinând cont de aceste susţineri”, apreciază el.

Întrebat dacă va numi un premier de stânga, Emmanuel Macron a răspuns că ”nu exclud(e) nimic”.

”În istoria Republicii a V-a nu a existat vreun preşedinte care să caute atâtea talente în afara majorităţii sale”, s-a lăudat Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.