Preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron s-a clasat pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze, cu 27,85% dintre voturile exprimate, urmat de către Marine Le Pen (extremă dreapta) cu 23,15% dintre voturile exprimate, pe care urmează asrfel să o înfrunte în turul doi, potrivit rezultatelor definitive ale scrutinului de duminică, anunţă luni Guvernul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jean-Luc Mélenchon a fost eliminat din cursă, în pofida faptului că a obţinut 21,95% dintre voturle exprimate, potrivit acestor rezultate definitive, anunţate luni de către Ministerul francez de Interne.

Nivelul absenteismului în scrutinul de duminică a atins 26,31% - cel mai înalt nivel în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze din 2002 (28,4%).

Marine Le Pen (RN, extremă dreapta) s-a clasat pe primul loc în 20.036 de comune, iar Emmanuel Macron (LREM) în 11.861 din totalul de 35.080 de comune franceze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.