Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a revenit, duminică seară, la Brasilia, unde a mers la Curtea Supremă şi la Palatul Prezidenţial pentru a constata enormele pagube produse de susţinătorii lui Jair Bolsonaro, care au devastat cădirile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am mers la Palatul Planalto şi la STF. Puciştii care au promovat distrugerea patrimoniului public în Brasilia vor fi identificaţi şi vor fi pedepsiţi. Mâine ne reluăm munca la Palatul Planalto. Democraţie pentru totdeauna. Noapte bună”, a scris Lula pe Twitter.

FOTO: Twitter Lula
FOTO: Twitter Lula

Mai devreme, el a caracterizat evenimentele drept “barbare” şi a spus că lacunele de securitate au făcut ca susţinătorii “fascişti” ai lui Bolsonaro să rupă barierele din faţa clădirilor. “Aceşti oameni sunt tot ce este abominabil în politică”, a menţionat el.

CITEȘTE ȘI Poliţia braziliană a arestat cel puţin 400 de oameni după luarea cu asalt de către susţinătorii lui Bolsonaro a clădirilor guvernamentale. Reacţia fostului preşedinte

În momentul luării cu asalt de către susţinătorii lui Bolsonaro a clădirilor guvernamentale cheie, Lula era la Araquara, loc devastat de inundaţii.  

Suporterii fostului preşedinte brazilian Jair Bolsonaro au trecut, duminică, de bariere de securitate amplasaet de Forţele Armate şi au obţinut acces la clădiri cheie pentru fiecare dintre cele trei filiere ale guvernării, inclusiv clădirea Congresului, Curtea Supremă şi Palatul Prezidenţial Planalto.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.