Preşedintele belarus Aleksnadr Lukaşenko, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, urmează să efectueze o vizită oficială în China, începând de marţi şi până joi, anunţă sâmbătă Ministerul chinez de Externe, în contextul în care relaţiile Rusiei cu China s-au intensificat, în pofida Războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping, preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko urmează să efectueze o vizită de stat în China, de la 28 februarie la 2 martie”, anunţă o purtătoare de cuvânt a ministerului chinez, Hua Chunying.

Aleksandr Lukaşenko este un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi a susţinut invazia Ucrainei de către Rusia - de care Belarusul este dependent financiar şi politic.

Ministrul chinez de Externe Qin Gang i-a transmis vineri, într-o convorbire la telefon, omologului său belarus Serghei Aleinik, voinţa Beijingului de a colabora cu Belarusul în vederea unei aprofundări a încrederii lor politice reciproce, precizează într-un comunicat ministerul.

Preşedinţii chinez Xi Jinping şi belarus Aleksandr Lukaşenko anunţau, în septembrie, un parteneriat strategic ”de orice vreme”, la un summit la Samarkand, în Uzbekistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.