În cazul în care Uniunea Europeană (UE) vrea un Brexit ordonat, este necesară o modificare a acordului retragerii negociat de Londra cu Bruxellesul, dar respins de Parlamentul britanic, a avertizat miercuri Downing Street, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul britanic Theresa May urmează să fie primit joi, la Bruxelles, unde preşedintele Consiliului European Donald Tusk a repetat miercuri că UE nu va renegocia acordul Brexitului şi şi-a exprimat speranţa ca şefa Guvernului britanic să prezinte ”sugestii realiste” în vederea ieşirii din impasul cu privire la frontiera irlandeză.

Deputaţii britanici din Camera Comunelor au adoptat la 29 ianuarie un amendament care o însărcinează pe Theresa May să obţină înlocuirea ”plasei de siguranţă” (”backstop”) nord-irlandeze cu ”mecanisme alternative”.

Pe de altă parte, premierul Theresa May se pregăteşte să anunţe o amânare la sfârşitul lui februarie a votului prin care Parlamentul britanic urmează să se pronunţe asupra retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), potrivit cotidianului The Telegraph.

Potrivit cotidianului, Cabinetul a fost informat marţi că acest vot ar putea să nu aibă loc săptămâna viitoare, în contextul în care conducătoarea conservatoare nu a reuşit să negocieze cu partenerii săi europeni.

Marea Britanie urmează să părăsească UE la 29 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.