Regatul Unita confirmat în mod oficial, vineri - înaintea unui minisummit consacrat acestor negocieri luni - Uniunii Europene (UE) faptul că nu vrea să prelungească perioada de tranziţie care expiră la sfârşitul lui decembrie, în care cele două părţi îşi negociază relaţia viitoare după Brexit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am confirmat în mod oficial faptul că Regatul Unit nu va prelungi perioada de tranziţie, iar momentul până la care se putea cere o prelungire a expirat”, a anunţat pe Twiter Michael Gove, în urma unei reuniuni online cu vicepreşedintele Comisiei Europene însărcinat cu relaţiile instituţionale Maros Sefcovic.

”La 1 ianuarie 2021 vom prelua controlul şi ne vom recăpăta indepndenţa politică şi economică”, a adaăugat Gove.

Regatul Unit a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, însă se supune în continuare reglementărilor comunitare pe timpul acestei perioade de tranziţii, până la sfârşitul anului, până când cele două părţi au termen să se înţeleagă asupra viitoarei lor relaţii pentru a evita un ”salt în gol” al unui Brexit brutal.

Negocierile cu privire la această relaţie s-au blocat.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să se întâlnească luni cu preşedinţii Consiliului European Charles Michel, Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, Parlanetului European (PE) David Sassoli şi negociatorul-şef UE al Brexitului Michel barnier pentru a face bilanţul acestor negocieri şi a relansa procesul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.