Ministrul britanic de Externe Liz Truss îndeamnă, miercuri, aliaţii occidentali să nu rămână ”impasibili” în faţa suferinţei ucrainenilor, a căror soartă rămâne ”în cumpănă”, şi să ”dubleze” sprijinul oferit Ucrainei prin furnizarea de arme grele, tancuri, avioane, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului britanic de Externe publicat marţi, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un discurs concentrat pe politică externă pe care urmează să îl ţină joi la Madison House din Londra, Truss va argumenta necesitatea de a ”dubla” sprijiniul oferit armatei Ucrainei.

”Nu putem fi impasibili - soarta Ucrainei rămâne în balanţă”, va declara Truss, potrivit comunicatului.

”Şi să fim clari – dacă Putin reuşeşte, va exista o suferinţă nespusă în toată Europa şi consecinţe tragice pe tot globul. Nu ne-am mai simţi niciodată în siguranţă. Aşa că trebuie să fim pregătiţi pe termen lung şi să ne dublăm sprijinul oferit Ucrainei”, va mai sublinia ea.

”Arme grele, tancuri, avioane – să săpăm adânc în inventarele noastre, să creştem producţia. Trebuie să luăm toate aceste măsuri”, va mai spune ministrul britanic de Externe.

Arhitectura de securitate globală ”care a fost concepută să garanteze pacea şi prosperitatea a eşuat în ceea ce priveşte Ucraina” şi este nevoie de o ”nouă abordare”, va mai spune Truss.

Declaraţiile lui Liz Truss vin în contextul în care state NATO îşi intensifică sprijinul militar acordat Ucrainei.

În plus, o decizie neaşteptată a venit din partea Germaniei, care a anunţat, marţi, că va furniza Ucrainei tancuri antiaeriene de tip Leopard.

De asemenea, Canada şi Marea Britanie au anunţat, marţi, că vor furniza mai multe arme grele Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.