Apărarea antiaeriană ucraineană acţiona vineri împotriva unui atac rusesc în Liov, anunţă şeful Administraţiei Militare a regiunii ucrainene Liov şi un jurnalist CNN, Fred Pleitgen, aflat la faţa locului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata rusă a lansat vineri zeci de rachete către oraşul ucrainean Zaporojie (sud) şi către regiunea Harkov (nord-est), care au condus la întreruperi ale alimentării cu energie electrică în vestul, estul şi sudul Ucrainei, a anunţat operatorul ucrainean Ukrenergo.

Sisteme de apărare antiaeriană apărau de asemenea Kievul, a anunţat într-o postare pe Telegram Administraţia Miliară a regiunii Kiev.

Siriene de alertă aeriană au răsunt în toată Ucraina vineri dimineaţa, iar autorităţile ucrainene avertizează cu privire la un atac rus cu rachete la scară mare.

Una dintre rachetele ruseşti a traversat teritoriul Republicii Moldova vineri, acuză Guvernele de la Kiev şi Chişinău.

”Structuri responsabile din cadrul (Ministerului moldovean al Apărării) au detectat la ora (locală) 10.18 (şi ora României), o rachetă care a traversat spaţiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localităţii Mocra, în regiunea (separatistă moldoveană) Transnistria, iar mai târziu deasupra oraşului Cosauţi, în districtul Soroca, îndreptându-se către Ucraina”, a anunţat într-o postare pe Facebook Ministerul moldovean al Apărării.

Ministerul moldovean ”condamnă ferm încălcarea spaţiului aerian al Republicii Moldova”, se arată în postare.

Generalul Valeri Zalujni, comandanrtul-şef al armatei ucrainene, a anunţat într-o postare pe Telegram o încălcarea a spaţiului aerian al Republicii Moldova, potrivit CNN.

Rachete ruseşti au traversat Republica Moldova - situată între Ucraina şi România - în mai multe rânduri de la începutul Războiuluirus în Ucraina, scrie postul american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.