Partidul de extremă-dreaptă Liga Nord a promis că, dacă va câştiga alegerile de luna viitoare, va face deportări masive ale imigranţilor, ca parte dintr-o reformă radicală a politicilor privind migraţia din Italia, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul condus de Matteo Salvini propune şi ca tribunalele care vor analiza cererile de azil pentru refugiaţi să nu ţină cont de circumstanţele în care a ajuns în Italia imigrantul al cărui caz este judecat.

Odată cu alegerile din 4 martie, retorica partidelor de dreapta s-a concentrat din ce în ce mai mult pe imigranţi, având în vedere şi rolul Italiei drept punct de sosire pentru sute de mii de refugiaţi care traversează Marea Mediterană venind din Africa.

Guvernul condus de Partidul Democrat de centru stânga a luat recent măsuri pentru a reduce numărul imigranţilor care ajung în Italia. Printre aceste măsuri se numără şi unele controversate, precum înţelegeri secrete cu grupări paramilitare din Libia, care au fost condamnate de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului.

Dar Liga Nord a promis că va merge mai departe şi că, dacă vor fi aleşi, vor începe un program pentru a trimite aproximativ 400.00 de imigranţi înapoi în ţările lor de origine, printre care Nigeria, Tunisia sau Maroc.

Analiştii susţin că planul pare nerealist, iar ideea unei deportări masive nu ar pica bine la Bruxelles. Guvernul actual a încercat deja să crească ritmul expulzării imigranţilor, dar procesul este unul costisitor şi dificil din punct de vedere birocratic.

Promisiunile Lega, aşa cum mai este cunoscută Liga Nord, ar putea schimba drastic politicile interne şi externe ale Italiei, în cazul în care coaliţia sa, formată împreună cu Forza Italia şi Fraţii Italiei, ar câştiga alegerile. Coaliţia, care este condusă de fostul prim-ministru Silvio Berlusconi, este pe primul loc în sondajele de opinie, cu 37% din voturi. Se presupune că Forza Italia va fi partidul care va avea cea mai mare putere dintre cele aflate în coaliţie. Dacă ar câştiga o majoritate absolută, Berlusconi ar putea alege viitorul prim-ministru, el nefiind eligibil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.