Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat forţelor armate să remedieze "neglijenţele" după ce Teheranul a recunoscut că a doborât din greşeală un avion ucrainean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a cerut să se facă totul posibil "pentru evitarea unui astfel de accident" pe viitor.

Conform agenţiei Fars, Khamenei a fost infomat, vineri, că doborârea avionului a fost provocată de o "greşeală umană" şi a ordonat publicarea adevărului.

Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât „din greşeală” avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.