Numeroşi lideri străini şi-au exprimat susţinerea faţă de Donald Trump şi de Prima Doamnă Melania Trump, cărora le urează o însănătoşire rapidă, după ce au fost plasaţi în carantină în urma unor teste pozitive de covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La câteva minute după tweetul în care Trump a anunţat rezultatul pozitiv al testelor, vicepreşedintele Mike Pence a ura însănătoşire grabnică cuplului prezidenţial.

”Karen (Pence, soţia sa) şi cu mine le transmitem iubirea noastră şi ne rugăm pentru prietenii noştri dragi, preşedintele Donad Trump şi Prima Doamnă Melania Trump. Ne alăturăm milioanelor de americani care se roagă pentru o recuperare completă şi rapidă. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe preşedintele Trump şi pe minunata noastră Primă Doamnnă”, a scris el Twitter.

Premierul britanic Boris Johnson, care s-a îmbolnăvit la rândul său de covid-19 în primăvară, i-a transmis ”cele mai bune urări preşedintelui Trump şi Primei Doamne. Sper ca ei să se refacă repede după coronavirus, amândoi”, tot pe Twitter.

Kremnlinul a reacţionat după anunţul şefului statului american şi a anunţat vineri că-i doreşte ”o recuperare promptă”. ”Bineîmnţeles, noi îi dorim preşedintelui Trump o recuperare promptă şi uşoară”, a dat asugurări într-un briefing cu jurnaliştii un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Preşedintele rus i-a trimis o telegramă omologului său american. ”Sunt convins că vitalitatea dumneavoastră, vigoarea dumneavoastră şi optimismul dumneavoastră vă vor ajuta să învingeţi acest virus periculos”, a scris Vladimir Putin.

Directorul general al Orgaizaţiei Mondiale a Sănătăţii Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a exprimat, la rândul său, în pofida suspendării finanţării americane a OMS şi acuzaţiilor lui Trump, care-l acuză de incompetenţă în gestionarea pandemiei.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a transmis un mesaj de speranţă de la summitul european de la Bruxelles. ”Covid-19 este o bătălie pe care trebuie să continuăm să o ducem. Zilnic. Indiferent de locul în care trăim”.

Un purtător de cuvânt al Cancelariei germane a difuzat o vorbă din partea Angelei Merkel. ”Sper ca ei (familia Trump) să se recupereze de infecţia cu coronavirus şi să-şi revină complet”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.