Liderii Germaniei, Franţei şi Rusiei s-au întâlnit sâmbătă şi au convenit asupra importanţei implementării armistiţiului din estul Ucrainei, prevăzut în baza Acordurilor de la Minsk, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului german citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cel rus Vladimir Putin au discutat în marja summitului G20 de la Hamburg.

La rândul său, Kremlinul a subliniat că implementarea Acordurilor de la Minsk a fost prea lentă şi că este nevoie de măsuri care să ducă la un armistiţiu veritabil. 

"Există un acord că ar trebui luate măsuri eficiente, care să ducă la un armistiţiu real pe front şi să asigură retragerea echipamentului militar greu", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Acordurile de la Minsk sunt implementate prea lent, dezamăgirea gravă nu este ascunsă", a adăugat el.

Problema Ucrainei s-a aflat şi pe agenda întâlnirii de vineri, dintre preşedintele american Donald Trump şi cel rus Vladimir Putin.

De altfel, SUA l-au numit vineri pe Kurt Volker, fost ambasador SUA la NATO, în funcţia de reprezentant special pentru Ucraina.

Rusia a anexat regiunea ucrainean Crimeea în 2014, iar Kievul o acuză că sprijină separatiştii proruşi din estul Ucrainei, o acuzaţie pe care Kremlinul o neagă. Acordul de la Minsk prevede încetarea focului în estuul Ucrainei, retragerea armamentului greu de pe linia frontului şi reforme constituţionale, pentru a oferi estului Ucrainei mai multă autonomie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.