Capacităţile de finanţare ale statului libanez şi Băncii centrale în urma exploziilor de marţi seara sunt ”foarte limitate”, iar ţara are nevoie de un ajutor financiar internaţional, a anunţat joi ministrul Economiei Raoul Nehme, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Capacitatea statului este foarte limitată, la fel ca cea a Băncii centrale şi a băncilor. Nu ne scăldăm în dolari”, a declarat pentru postul Sky News Arabia Raoul Nehme.

Numeroase ţări au propus ajutoare, în valoare de câteva miliarde de dolari, a anunţat el.

Exploziile de marţi seara, în portul Beirut, s-a soldat cu 137 de morţi şi aproape 5.000 de răniţi şi a lăsat peste un sfert de milion de oameni fără locuinţă.

Această catastrofă loveşte o ţară care se confruntă deja cu una dintre cele mai grave crize economice din istoria sa şi care a cerut ajutorul Fondului Monetar Internaţional, însă nu a încheiat până acum un acord cu FMI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.