Parlamentul leton a adoptat o declaraţie în care califică Rusia drept ”stat terorist”, în contextul în care Letonia susţine puternic Ucraina, inclusiv militar, în urma invaziei ruse, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacuri militare ţintite ruseşti vizând civili şi spaţiul public ucrainean înseamnă terorism, iar Rusia este un stat care susţine terorismul, denunţă membrii Comisiei Afacerilor Externe din Parlamentul leton.

Preşedintele Comisiei Afacerilor Externer Rihards Kols şi-a exprimat speranţa, la RFI, ca Parlamentul să adopte acest text în unanimitate, ”ca în cazul tuturor deciziilor luate de Letonia în susţinerea Ucrainei de la 24 febriarie” încoace.

Ruşii sunt supuşi unor controale foarte stricte la frontiera letonă..

Serviciul leton de securitate anunţa la începutul lui iulie că a refuzat intrarea pe teritoriul leton a 53 de cetăţeni ruşi, din cauză că aceştia susţin agresiunea militară rusă în Ucraina.

Însă Riga vrea să meargă mai departe.

Ea cere Uniunii Europene (UE) să nu le mai acorde vize ruşilor - turistice, de muncă sau de studii -, o măsură adoptată de Estonia, care vrea să ridice această problemă la nivel european la sfârşitul lui august.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.