SUA au explicat Moscovei "destul de pe larg" că nu intenţionează să-şi trimită specialiştii militari în Ucraina în legătură cu transferul sistemelor de apărare antiaeriană Patriot către Kiev, relatează agenţia rusă TASS, care îl citează pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite au declarat pe canale diplomatice că nu doresc şi nu vor să intre direct în război cu Rusia şi nu intenţionează să-şi trimită specialiştii militari în Ucraina în legătură cu transferul sistemului de apărare antiaeriană Patriot către Kiev, a declarat miercuri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat unei emisiuni a canalului de televiziune Pervîi Kanal.

"Acum i-am întrebat pe americani, prin canalele pe care le mai are ambasada noastră, dacă decizia de a transfera bateria Patriot, având în vedere complexitatea utilizării acesteia, înseamnă că acolo (în Ucraina - n.r.) vor fi specialişti americani. Ni s-a explicat destul de pe larg că acest lucru nu este planificat, tocmai pentru că americanii nu vor şi nu vor lupta direct împotriva Rusiei. Patriot va fi pus în funcţiune după câteva luni, până când militarii ucraineni vor stăpâni această tehnologie", a declarat Lavrov.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia ar fi capabilă să distrugă sistemele de apărare antiaeriană Patriot dacă Washingtonul le furnizează Kievului. De asemenea, el a precizat că "Patriot este un sistem destul de învechit" şi nu funcţionează la fel de bine ca sistemul S-300 rusesc, dând asigurări că va exista un "antidot" pentru echipamentul american.

Washingtonul a anunţat săptămâna trecută, cu ocazia vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA, un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev, în valoare de 1,85 miliarde de dolari, care include pentru prima dată o baterie de apărare antiaeriană Patriot, un sistem considerat mult mai performant faţă de armamentul pe care îl are acum în dotare Ucraina.

CITEȘTE ȘI Putin, sigur ”100%” că Rusia ”va distruge” sistemul american de tip Patriot livrat Ucrainei. Occidentul caută ”să împartă” ”Rusia istorică”. Obiectivul Moscovei este ”cu totul altul: să unească poporul rus”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.