Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a confirmat joi că nu va fi emis niciun comunicat comun după reuniunea miniştrilor de Externe ai statelor din cadrul G20, în India, şi acuză Occidentul de acest eşec, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Declaraţia (finală) a fost blocată, iar rezultatul discuţiei va fi prezentat în rezumatul pe care-l va prezenta preşedinţia indiană” a G20, a anunţat în faţa presei Lavrov, potrivit unei traduceri în engleză.

Negocieri cu privire la un comunicat comun au eşuat din cauza insistenţei Rusiei ca în document să apară necesitatea unei anchete ”imparţiale” în urma exploziilor care au avariat, în septembrie, gazoductele ruse Nord Stream 1 şi 2 la Mafrrea Baltică.

Occidentul şi Rusia se acuză reciproc în acest dosar.

Însă anchetele desfşurate până în prezent de către autorităţile din Suedia, Danemarca şi Germania nu au permis să se impute vina unei ţări sau unui actor anume.

”Vorbim despre bune maniere. Ei, bine, omologii noştri occidentali au devenit foarte răi în domeniu. Ei nu se mai gândesc la diplomaţie, nu fac decât şantaj şi amennţă pe toată lumea”, a acuzat Lavrov în faţa presei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.