Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba anunţă că i-a cerut miercuri, într-o convorbire la telefon, secretarului general al NATO Jens Stoltenberg, pe tema summitului Alianţei Nord-Atlantice prevăzut în iulie în Lituania, ”cele mai bune garanţii în vederea evitării unor viitoare războaie”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După cum spun toţi, este logic ca aliaţii să facă un pas decisiv în vederea aderării Ucrainei la NATO. Nu creme trupe NATO pe teren care să pună capăt acestui război. Cerem cele mai bune garanţii în vederea evitării unor războaie viitoare”, scrie Kuleba într-un mesaj postat pe Twitter, după această convorbire.

Secrertarul general al NATO Jens Stoltenberg reitera săptămâna trecută că toate statele membre ale organizaţiei ”sunt de acord că Ucraina va deveni un membru al Alianţei”.

Aderarea Ucrainei la NATO este doar o chestiune de timp, sugera el.

El anunţa luna trecută că Ucraina urmează să adere la NATO după încheierea războiului rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.